Min dag som servetris

Idag hade vi bara en lektion som var servering fast vi hade iofs servering i 5 timmar. Först förberede vi genom att duka och ställa fram allt som ska användas när gästerna väl kommer. Sen fick vi lunch och vid 11.10 var vi tillbaka i restaurangen igen. Kajutan(våran restaurang) öppnade 11.20 och mina gäster kom 11.30 ungefär då jag var tvungen att stå inför gästerna och presentera matsedeln sedan ta beställning sedan skriva bongar("kvitto") till kallkök och varmkök så att det får veta vilka rätter som ska fram sen servera dricka samt tillbehör till mina gäster. När de var klara med förrätterna dukade man av och beställde fram maten från varmköket och detsamma gjorde man när de ätit upp varmrätten och skulle ha desserten. När de väl gått skulle man duka av borden, byta duk om det behövdes (det är skit jobbigt att byta duken för man får inte visa bordsskivan för gästerna så man måste byta duk sa att bordsskivan inte syns). Det var ganska långtråkigt för det finns inte så mycket att göra när man väntar på att gästerna ska äta upp. Vi fick alla 2 eller 3 bord att ha ansvar för, jag fick två. Det tråkiga var att två utav mina gäster som resarverat bord på ett utav mina ansvarsbord kom inte så jag hade bara ett bord att ta hand om vilket gjorde att det blev ännu mera långtråkigt för mig än för de andra som hade minns två bord att servera.

Aja nog snackat om min dag som servetris..sitter hemma hos min kontaktperson nu och ska laga mat eftersom det är jag som är kocken;) skriver senare

Kommentarer
Postat av: Anonym

låter bra!

joo det går väll bra ändrat schema å sånt så det e skit segt att börja åtta VARJE dag...

så är helt död efter ;)

kul som händer till helgen då? pussis

2008-10-15 @ 18:12:02
URL: http://feliciastockholm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0